
A második menetben a sütőt előmelegítjük 180°-ra és egy tepsit (vagy egyéb kis formákat) jó alaposan kizsírozunk.
A tojásokat szétválasztjuk (inkább 4 darab - a zöldség mennyiségétől függ), a sárgáját felhabosítjuk egy evőkanál kacsazsírral, majd hozzáadjuk a darált magkeveréket. Én most mandula-lenmag-napraforgó kb. egyenlő arányú keverékéből készítettem, de a tökmagot, a diót v. a szezámmagot is elbírja, különböző arányokban. A keverékhez adjuk a nagyjából kihűlt zöldségeket (ha melegen öntjük hozzá - rántottánk lesz!), majd óvatosan a habbá vert fehérjét is hozzákeverjük. Gyorsan a tepsibe simítjuk és fél szemünket rajta tartva, kb. 30 perc alatt megsütjük. Langyosan szeletelve önmagában is finom. Mi sült kacsával ettük. :P
Istenem 10 DKG rókagomba???
VálaszTörlésEnnyit utoljára Finnországban láttam (és szedtem) pedig az jó rég volt:)))
Nálatok terem? (lehet, most nagy butaságot kérdeztem) - vagy tudsz olyan helyet, ahol lehet frisset kapni?
Ezt drága anyósomnak köszönhetem :), aki lefagyasztott belőle, mikor még szezonja volt. Néha ki lehet fogni a környező erdőkben!
VálaszTörlésGyertek, keressünk együtt! :)))